Mladí tvůrci budoucnosti

Lektor
1
2
3_1

Na konci měsíce května v termínu 29.5 - 30.5.2021 a nyní v červnu  12.6. - 13.6.2021 proběhly víkendové Workshopy v rámci projektu Mladí tvůrci budoucnosti ve spolupráci s partnerskou oraganizací Nvias, z.s.

Jedná se o Neformální projektovou výuku podnikavosti s využitím projektového dne Naše firmy a virtuálního prototypování a využitím hry Minecraft.

Tématem těchto Workshopů bylo postavit "Smart Hause" právě v prostředí hry Minecraft pomocí příkazových řádků, které s nimi lektoři konzultovali. Na závěr každého bloku (4 hodiny x 8 dětí) po celý víkend.

Děti si zdarma v rámci těchto workshopů mohly vyzkoušet, jak bude probíhat tábor a na jaké téma z dalších možných se mohou těšit a zaměřit v rámci jejich prací a rozvíjení dovedností.

Celkem bylo proškoleno 64 dětí za účasti 2 lektorů a 1 odborníka z praxe, který dětem ukázal jak mohou v rámci praxe a fungování chytrého domu zakomponovat chytré osvětlení, alarm, kódování budovy, ovládání zásuvek, topení pomocí chytrých aplikací apod...

Dětem se toto téma velmi líbilo, a ukázalo se, že byť je dětem 7 nebo 13 let, jsou velmi kreativní v myšlenkových pochodech v návaznosti zapojení těchto možností, které hra Minecraft dokáže.

Budeme se těšit na další společné workshopy s Vašimi dětmi. Fotografie jednotlivých prací budou součástí zpracovaného materiálu z každého víkendu a budou uveřejněny na webových stránkách www.bridgeacademy.cz  Prosíme tedy, sledujte naše stránky a dozvíte se více.